Film

Japanci svaku noć gledaju žene kako trče uzbrdo. Znate zašto?

Neobična navika koju ima većina Japanaca, jeste da posljednjih 15 godina svaku noć, od ponedeljka do četvrtka, prati bizarnu televizijsku emisiju u kojoj žene trče ulicama.

Zenryokuzaka TV Asahi jedna je od najdugovječnijih japanskih televizijskih emisija, što je pomalo čudno s obzirom na njenu jednostavnu premisu.

Svaka epizoda traje ne više od šest minuta, uključujući uvodnu i završnu špicu i fokusira se isključivo na glavnu akterku dok trči ulicom.

Uprkos ovom pojednostavljenom konceptu, “šou” je popularan u Japanu punih 15 godina, piše Odditycentral.

Emisija svaki put ima različitu protagonistkinju, obično mladu glumicu, medijsku ličnost ili zabavljačicu i snima se na različitim lokacijama u Tokiju ili obližnjim opštinama, a jedini uslov je da ulica bude strma, kako bi učesnice mogle da trče uzbrdo.

Osim različitog glavnog junaka, sve ostalo je isto, ali donedavno. Poslije 15 godina postojanja objavljen je članak u lokalnim novinama, koji najavljuje veliku promjenu u emisiji.

Snimljena je prva epizoda sa muškim protagonistom, glumcem Riosuke Miurom, što je izazvalo raspravu i negodovanje u javnosti, uprkos tome što autori najavljuju da će glavne učesnice i dalje biti žene.

Skoro 3.000 epizoda može se pogledati na YouTube kanalu emisije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare