KONCERT U MARIBORU

Javio se tiktoker koji je uništio Cecine plakate. Ima video, društvene mreže ga veličaju, spominje i Thompsona

Srbijanska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović sredinom marta ima koncert u Mariboru, a povodom toga su i u Zagrebu, udaljenom 116 kilometara od tog grada, postavljeni billbordi. No, ovoga vikenda su se proširile fotografije uništenih billboarda.

Na društvenim mrežama i na YouTube kanalu TikToker pod nadimkom Noka Palic Stric Kralj objavio je videa u kojima tvrdi kako je upravo on taj koji je uništio plakate po gradu Zagrebu.

Poziva i ostale da učine isto, a u videu kojeg je objavio na YouTubeu pita se i ko je pravio plakate, ko je dao dopuštenje da se lijepe po Zagrebu. Spominje i hrvatske vlasti, i zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca ali i Thompsona.

Komentari se ne prestaju nizati:

"Nema Ceca šta tražiti u Hrvatskoj"

"Bravo Noka, treba sve to istjerati van iz Hrvatske"

"Hvala ti što si ih uništio"

"Udovici ratnog zločinca Arkana koji je klao i ubijao po BiH i Hrvatskoj, Svetlani Ražnatović-Ceci, zabranjen je ulazak u Hrvatsku na 20 godina. Znači ovi plakati su provokacija i ne bi smjeli visjeti po Zagrebu, bez obzira šta ko mislio o njezinoj muzici. Ovo nema veze s muzikom nego njenoj vezi i podršci kljanju u BiH i Hrvatskoj.

Pokuša li persona non grata ući u Hrvatsku spriječit će je hrvatska granična policija. Pozvat će se na Zakon o strancima i Zakonik o Šengenskim granicama. Nepoželjnoj osobi odbit će ulazak u Hrvatsku i o tome joj izdati rješenje"

"Plakati su plaćeni od organizatora koncerata. Šaranje plakata nije vandalizam jer nije šarano po zidovima zgrada, već je ovo vid protesta protiv osobe koja je podržavala ratne zločine i ubijanje žene, djeca i staraca.

Isto tako kriminalka je koja je sudjelovala u atentatu na srbijanskog premijera Đinđića (koji je ubijen), saradnji sa zemunskim klanom, bila je u kućnom pritvoru radi malverzacija u nogometnom klubu kojeg je posjedovala, i pripisuju joj se još razne stvari- možda istinite možda ne"

"Ovo nije prosvjed protiv njene muzike jer svako ima pravo slušati šta želi, već protiv nje kao simbola četništva"

Kraće snimke objavio je na TikToku i Facebooku. Video na YouTubeu koji traje nešto manje od deset minuta završava riječima: ‘Sramotu su nam napravili, ko je to napravio - mora odgovarati!‘, piše slobodnadalmacija.hr