Životni stil

Javnost se obrušila na Ejuba Kučuka, ali je “odbrambena” opskurnost Hane Hadžiavdagić ipak zasjenila sve

Bio je jednom jedan direktor FK Željezničar koji je svojevremeno izjavio da se stadion Grbavica “ubrušava”. Znao je da ima nešto tako, neka riječ u tom kontekstu, pa je ne znajući spojio obrušava i urušava. To je bilo čak i simpatično.

Sličnu jezičku mahinaciju, ali daleko od simpatične, uspjela je proizvesti vrla pametnica širokog spektra, žena s(v)irena, dežurna stajačica u odbrane “potlačenih” i u slobodno vrijeme influenserka Hana Hadžiavdagić.

Ona nije propustila priliku da u teškim trenucima trepne Ejubu Kučuku, sarajevskom biznismenu, borcu za male biznise, i nekada udarniku stranke SDA pod čijim finansijskim skutima je proveo jedno “20 najtežih godina sa nama”, nakon što se javnost nekoliko dana zabavljala oštrim kritikama i zgražavanjem nad njegovom i netaktičnošću njegove supruge, snobovsko-malograđanskim manirima, odsustvom svakog dodira s realnošću.

Elem, Hana je izrazila na Facebooku duboko saosjećanje sa Kučukom, a njena dva komentara i čitav taj bizarni svijet refleksija su zapravo društva poremećih društvenih normi i sveopćeg gelipteraja u kojem živimo.

Hana se prvo elokventno okomila na paćenike, poželivši Kučukovoj supruzi da napravi puno kilometara s novim automobilom i da ga parkira ispred luksuznih hotela, vjerovatno ne shvatajući da tim porivima izražava sopstveno raskošno paćenišvo – kao što to ilustruje uostalom i potreba da svima saopćiš kako imaš novi automobil, a onda je nakon nekakvog odgovora glavnog protagoniste poentirala:

“Onda će još više da te OBLAJAVAJU”.

Šta reći na sve, osim Creme de la creme Sarajevskog kantona… Trivija i opskura.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare