Atlas

Jedan od najvećih ubica modernog doba. Zvali su je Crna udovica, s razlogom

Za ženu koja je postala ozloglašena u Japanu, javno se malo zna o ličnom životu Chisako Kakehi.

Rođena u jugozapadnoj japanskoj prefekturi Saga, Kakehi je radila u štampariji, a za prvog muža se udala 1969., kada je imala 23 godine.

Njihov brak trajao je 25 godina prije njegove smrti 1994.

Do 2007. godine ušla je u vezu sa 78-godišnjim Toshiakijem Suehirom.

Popodne 18. decembra 2007, Kakehi je ručao sa Suehirom i njegovom djecom. Suehiro je uzeo zdravstvene dodatke – što je olakšalo Kakehiju da preruši kapsulu cijanida u jednu od svojih pilula i da mu je da, kaže se u presudi.

Manje od 15 minuta nakon ručka, Suehiro se onesvijestio na ulici. Kad je vozilo hitne pomoći stiglo, dahtao je i „bio je na rubu prestanka disanja“, navodi se u sudskoj presudi.

Bila je to 2013. godina, a on je započeo uzbudljivu novu vezu sa Chisako Kakehi, 67-godišnjom udovicom koju je upoznao preko japanske agencije za uspostavljanje veze.

U roku od dva mjeseca, par se vjenčao, preselio zajedno i započeo naizgled blažen život u gradu Muko u Kyotu, praveći kolače od pirinča za proslavu Nove godine.

Ali Isao Kakehi nije dočekao novu godinu.

  1. decembra postao je četvrta i posljednja žrtva japanskog ubice „Crne udovice“.

Chisako Kakehi, sada 74 -godišnjakinja, osuđena je na smrt zbog ubistva tri romantična partnera i pokušaja ubistva četvrtog.

Ubistva su počela 2007., kada je imala 61 godinu, ali je izbjegla sumnju sve dok smrt Isaa Kakehija nije izazvala policijsku istragu koja je rezultirala njenim hapšenjem 2014.

Godine 2017. osuđena je na smrt nakon jednog od najdužih suđenja u Japanu. Žalba na ukidanje presude nije uspjela u junu ove godine.

-Koristila je agenciju za povezivanje da se jedna za drugom upozna sa starijim žrtvama i otrovala ih je nakon što su joj dali povjerenje-rekao je sudija u junskoj presudi, prema javnom servisu NHK.

„To je nemilosrdan zločin zasnovan na planiranoj i snažnoj ubilačkoj namjeri.“

Slučaj je opčinio Japan i ukazao na opasnosti koje vrebaju na internetu za ostarjele samce osjetljive na ljubavne prevare.

Takođe je dovelo do toga da se zemlja zapita zašto bi žena u godinama zalaska sunca počela ubijati muškarce za koje se pretpostavlja da ih voli.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare