PAPIN EGZORCIST

Jezivi horor s Russellom Croweom iz prošle godine dobija nastavak

Horor film Papin egzorcist (eng. The Pope's Exorcist) iz 2023. godine s Russellom Croweom u glavnoj ulozi dobit će nastavak. Tako je na Twitteru napisao Jeff Katz, jedan od producenata prvog filma.

Katz je u objavi na Twitteru napisao da je dobio poziv te da će se nastavak priče službeno dogoditi. Posebno je zahvalio obožavateljima filma, kojima je napisao da su zaslužni za snimanje nastavka.

Podsjetimo, horor Papin egzorcist inspiriran je stvarnim dosjeima oca Gabriela Amortha, glavnog egzorcista u Vatikanu, kojeg je u filmu utjelovio Crowe. Radnja filma prati Amortha dok istražuje zastrašujući slučaj opsjednutog dječaka i završava otkrivanjem stoljetne zavjere koju su u Vatikanu očajnički pokušavali sakriti.

Film je nastao u režiji Juliusa Averyja, a scenarij su napisali Michael Petroni, Evan Spiliotopoulos i R. Dean McCreary. Uz Crowea, u filmu su glumili i Daniel Zovatto, Alexandra Essoe, Franco Nero, Peter DeSouza-Feighoney, Laurel Marsden, Cornell John, Ryan O'Grady, Bianca Bardoe i druge zvijezde.

Čini se da film baš nije jako oduševio kritičare, koji su ga na Rotten Tomatoesu ocijenili s 50 posto. Publici se film očito više svidio jer je na stranici ocijenjen s vrlo dobrih 81 posto, na temelju više od 500 recenzija.