Region

Johnny Depp dobio priznanje od Vučića: Jugosloven sam odavno. Zapravo od kada sam upoznao Kusturicu

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije danas je dodijelio odlikovanje i holivudskom glumcu Johnnyu Deppu za izuzetan doprinos jačanju kulture Srbije.

Depp je priznanje primio lično i održao je i govor.

Poštovani predsjedniče, prijatelji, narode Srbije, dragi umjetnici, producenti…

Imao sam priliku, pa zapravo sam bio Jugosloven davno, prije mnogo godina, kada sam upoznao čudnog čovjeka, neobičnog, njegovo ime je Emir Kusturica.

I Kusturica je postao brat. Njegova porodica postala je moja porodica. Gledao sam kako mu djeca odrastaju. To je bila veza koju smo ostvarili od prvog dana kada smo se upoznali”, rekao je Depp.

On je istakao kako je u Srbiji naučio da svrha nije samo rad, nego uživanje u trenutku.

“Ono što je zaista ovdje divno jeste da ljudi u životu najprije misle da je svrha iskoristiti sada ovaj trenutak, više od bilo čega, i da je suština slaviti trenutak”, rekao je on.

Kaže da je imao sreću da u Srbiji snimi film sa ekipom koja je bila spektakularna.

“Vjerujem da postoji dosta talenta koji ćemo ovdje tek naći i radujem se što ću biti dio toga i nadam se da ću biti dio toga. I zaista želim da vam se zahvalim, predsjedniče Vučiću, drago mi je što sam imao tu čast. I ostat ću je dosljedan i učinit ću sve što je u mojoj moći da ovo bude otjelotvorenje moje obaveze ovdje”, naveo je Depp.

Na kraju je istakao da je na bukvalno na ivici novog života.

“I već mi se sviđa novi početak. Volio bih da taj početak počne ovdje u Srbiji”, zaključio je Depp ističući da će do kraja opravdavati priznanje koje je dobio.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare