Politika

Kada i kako su se vakcinisali članovi Vlade KS? I zašto to nisu objavili

Većina članovi Vlade Kantona Sarajevo, po priznanju samog premijera Edina Forte, vakcinisali su se prije više od 15 dana u Zetri.

Nekoliko stvari je sporno u ovoj informaciji.

Prava je gdje su se vakcinisali, druga, ako su u Sarajevu – kako su se vakcinisali ako nisu bili u prioritetnim grupama?

Naime, ukoliko je Fortina izjava tačna da su se vakcinisali prije 15 dana, to znači da nisu iskoristili tzv. dane otvorenih vrata, koji su krenuli od 31. jula i traju 11. dan.

Odgovor smo pokušali dobiti od premijera Forte, ali nije odgovarao na naše poruke i pozive. Poruku je pogledao i pročitao, ali nije imao potrebu i objasniti.

Druga stvar koja baca sumnju na ovaj potez Vlade KS jeste činjenica da sopstvenu vakcinaciju nisu objavili na društvenim mrežama. Inače, Vlada KS skoro svaki potez, djelovanje ili novitet objavi na svim društvenim kanalima. Kako onim službenim Vlade KS, tako i preko privatnih.

Prema nepotvrđenim informacijama Raporta, primili su AstraZeneca vakcine.

No, prije toga, kako nam je rečeno, sam čin vakcinacije bio je predmet žustrih rasprava na jednoj od ranijih sjednica Vlade KS.

Tada su pojedini ministri, među kojima je bio i ministar zdravstva Haris Vranić, predlagali vakcinaciju svih članova Vlade KS kao primjer građanima.

S tim se nije složio upravo premijer Forto, smatrajući da je prerano i da treba sačekati s tim.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare