Vijesti

Kantonalna inspekcija reagirala nakon snimka u kojem mačka jede s pulta u McDonaldsu na Šipu

Nakon pisanja Raporta u vezi sa slučajem mačke koja jede na pultu objekta McDonladsa na Šipu, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS je zatražio hitan inspekcijski nadzor sanitarnih i zdravstvenih inspektora u restoranima ovog lanca brze hrane u Sarajevu.

“Napominjemo da Inspektorat sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu, nije dobio direktno prijavu u vezi sa navedenim događajem, te je pisanje portala iniciralo usmjerene inspekcijske nadzore.

Napominjemo građane da ovakve nepravilnosti, kao i nepravilnosti koje su u nadležnosti 28 inspekcija koje djeluju u sastavu devet organizacionih jedinica Uprave, mogu prijavljivati putem e-maila [email protected], telefona za prijave 033 770 156, a posebno da videa ili fotografije o učinjenim prekršajima, najjednostavnije mogu proslijediti putem viber broja 061 160 926.

“Upravo je to put da se KUIP legitimira i afirmira kao organ uprave uspostavljen u korist građana, dok se istovremeno razvija povjerenje da i sami građani doprinose osiguranju zakonitosti i zaštiti javnog i privatnog interesa u Kantonu Sarajevo. Na ovaj način bit ćemo sigurni da unapređujemo i poboljšavamo kvalitet isporučenih usluga za građane, ali i društvo u cjelini, a što i jeste naša misija”, rekao je Fahir Halilović, direktor KUIP-a.

Rezultati inspekcijskog nadzora bit će poznati nakon okončanja inspekcijskih postupaka”, navedeno je u saopćenju Inspekcije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare