Sport

Karim Benzema mogao bi postati svjetski prvak sa Francuskom iako ne igra u Kataru. Evo zašto

Karim Benzema odigrao je ukupno pet utakmica na svjetskim prvenstvima.

Svih pet utakmica sakupio je tokom izdanja Mundijala u Brazilu 2014. godine. Francuz je počeo u svakoj od njih. Debitirao je protiv Hondurasa i igrao do eliminacije Francuske protiv Njemačke.

Benzema je potom propustio SP 2018. u Rusiji nakon svoje uloge u skandalu s ucjenama Mathieua Valbuene, prenosi Marca.

Karim Benzema: Turbulentan period

Nakon tog turbulentnog perioda, napadač španskog Real Madrida je ponovo pozvan u selekciju “Trikolora”. Aktuelni osvajač Zlatne lopte za igrača godine u svijetu trebao je igrati ključnu ulogu u nastupu Francuske u Kataru na tekućem Mundijalu.

Međutim, loša sreća je zadesila francusku reprezentaciju sa zvijezdom koja se povrijedila neposredno prije početka turnira. To znači da je 35-godišnji napadač propustio svaku utakmicu koju je Francuska igrala na SP.

Unatoč tome što nisu nastupili niti u jednoj utakmici, Benzema i njegov saigrač Lucas Hernandez koji, kao i Benzema, pati od povrede, još uvijek su zvanično u sastavu Francuske.

Budući da nijedan od njih nije zamijenjen nakon povreda, ova im činjenica daje priliku da odnesu kući pobjedničku medalju ako Francuska ponovi svoj uspjeh iz 2018.

Jedan igrač nije bio te sreće

Benzema je vjerovao da će biti zamijenjen u ekipi nakon što je zadobio povredu.

“Nikada u životu nisam odustao. Međutim, večeras moram razmišljati o ekipi, kao što sam uvijek činio.

Razum mi govori da mjesto prepustim nekom ko može pomoći našoj ekipi da imamo sjajno Svjetsko prvenstvo”, rekao je Karim Benzema nakon povrede.

Jedan igrač koji nije bio te sreće je napadač njemačkog RB Leipziga Christopher Nkunku.

Istegnuo je koljeno tokom treninga s reprezentacijom. Zamijenio ga je Randal Kolo Muani iz njemačkog Eintracht Frankfurta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare