Vijesti

Kasumović: Unaprijedt ćemo uvjete na otvorenim bazenima u Crkvicama, dok se dobijemo moderni aqua park

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno sa saradnicima, održao je danas u Gradskoj upravi Zenica sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica na kojem se razgovaralo o planovima za predstojeću ljetnu sezonu na gradskim bazenima.

Gradonačelnik Kasumović zauzeo je stav kako je neophodno izvršiti osvježenje na otvorenim bazenima, te osigurati građanima što kvalitetnije uslove sve dok se ne krene sa realizacijom projekta modernog aqua parka.

“Ove godine ćemo našim sugrađanima osigurati još kvalitetniju sezonu nego je bila prethodna. Radimo intenzivirano na pronalasku rješenja za otvorene bazene u Crkvicama, koji zaslužuju da se potpuno rekonstruišu u moderni aqua park. Međutim, do tada želim svojim građanima osigurati uvjete kakve zaslužuju i na postojećem kompleksu. Dogovorili smo preuređenje bazena, farbanje, uređenje zelenih površina, novim sadržajima za djecu, tobogane, a obogatiti ćemo sam kompleks bazena brojnim sadržajima koji će upotpuniti ambijent i samu predstojeću ljetnu sezonu – kaže Kasumović.

Na sastanku se govorilo i o brojnim inovacijama koje će ove godine dočekati posjetioce na bazenima u Crkvicama, a paralaleno sa unapređenjem sadržaja bit će izvršen tehnološki proces ispitivanja ispravnosti snabdijevanja bazena vodom.

Već naredne sedmice planirana je i zvanična posjeta bazenima u Zenici, a što je jasan pokazatelj da je još jedna uspješna sezona kupanja na gradskim bazenima neupitna, saopćeno je iz Grada Zenica.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare