Politika

Kljajić: Dok HDZ najavljuje strateške projekte, Novalić želi samo da se uslika sa Sebijom

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić (NES) osvrnuo se na očitu predizbornu kampanju premijera FBiH Fadila Novalića u kojoj se trudi imati što više fotografija sa Sebijom Izetbegović.

“Dok federalni premijer Fadil Novalić koristi svaku priliku da uslika uz ‘prvu damu’ u Bošnjaka njegovi dugogodišnji partneri iz HDZ-a najavljuju izgradnju drugog strateškog projekata u Hercegovini, novu, modernu brzu cestu Mostar – Široki Brijeg, koja će Federaciju koštati više od 100 miliona maraka. Nedavno je završena brza cesta Stolac – Neum, koja je također započeta u mandatu aktuelnog premijera Novalića, u koju je utrošeno oko 95 miliona maraka”, naveo je Kljajić.

U međuvremenu, navodi Kljajić. projekti i ceste od posebnog značaja sa Krajinu, Tuzlu i Podrinje čekaju.

“A, Fadil se slika. Izgradnja tunela prema Goraždu odavno u problemima, para nestalo na 1/3 izvršenih radova na probijanju tunela Hranjen. Od Lašve prema Travniku nikako krenuti, kreću ima više od deset godina. Taj projekat često spominju kao povezivanje Sarajeva i Krajine, a još nisu krenuli od Lašve, pa vi računajte ovom dinamikom kad će stići do Bihaća, odnosno Velike Kladuše. Da ne spominjemo brze ceste u Krajini koje se još uvijek crtaju na salvetama, ni trase, ni studija, ni glavnog projekta, ni dozvola, ništa osim obećanja pred svake izbore. Početak izgradnje Aerodrom Bihać najavljivan sa zadnja tri bihaćka gradonačelnika (Lipovača, Galijašević, Fazlić), jedina promjena na slikama je gradonačelnik Bihaća, Izetbegović konstanta na svim slikama”, istakao je Kljajić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare