potpuna transformacija

Koje automobile voze zaposlenici Mercedesa? Odluka uprave nije im najbolje sjela

Do 2030. godine, Mercedes-Benz planira u potpunosti transformirati svoju gamu vozila. Uz najavu potpunog prelaska na struju, njemačka marka je napomenula i da će to biti moguće samo tamo gdje ‘tržišni uvjeti to dopuštaju‘.

Na valu masovne elektrifikacije, Mercedes je upravo započeo i transformaciju voznog parka svojih zaposlenika.

Kako navodi Automobilwoche, uprava je donijela odluku da svi zaposlenici koji koriste službene automobile prijeđu na električne modele.

To znači da će oko 5.000 vozila pokretanih motorima s unutarnjim izgaranjem i hibridnim pogonima uskoro u ‘penziju‘, a na njihovo mjesto stižu isključivo modeli na struju.

Mnogi zaposlenici ovu su odluku dočekali ‘na nož‘, no činjenica je da sve više radnika ionako bira potpuno električne opcije.

Potpuno električni automobili u floti firme su se učetverostručili u odnosu na prošlu godinu, a trenutno gotovo jedan od tri službena automobila vozi isključivo na struju, dok su oko 40 posto plug-in hibridi.

No, u međuvremenu, na informaciju Automobilwochea o transformaciji voznog parka svojih zaposlenika upravo je reagirao i glasnogovornik Mercedes-Benza.

On je pojasnio da kompanija ne zahtijeva od zaposlenika u Njemačkoj da prijeđu na električne automobile. Cilj firme je prijelaz na struju do 2030. (gdje je to moguće), a to se odnosi i na vlastiti vozni park firme, prenosi Electrek.