Politika

Konaković: Brzo ćemo potpuno ogoliti laži koje plasira stranačka mašinerija o isporuci plina Sarajevu

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković reagovao je na svom Facebook profilu na medijske natpise koji optužuju NIP u vezi sa problemima oko isporuke i nedostatka plina u Sarajevu. Njegovu objavu prenosimo bez izmjena.

Brzo ćemo potpuno ogoliti laži koje plasira stranačka mašinerija o isporuci plina Sarajevu. Onako kako smo već razbili laži o cijeni struje privredi, lažne najave izmišljenih koruptivnih afera, laži o NiP-otizmu. Zadnji tekst Avde Avdića možda najbolje govori o tome kako se ta prljava mašinerija još jednom sama uplela u svoje podvale. Kaže sad Avdo da zapravo nikad nije nedostajalo plina, da je sve bio spin kako bi nam mazut prodali ljudi bliski NiP-u.

To kaže danas, a jučer je pisao potpuno suprotno. Ako je tako, zašto onda dodatne količine plaćamo 4 puta skuplje? Gdje je taj plin koje Sarajevo nije povuklo? U najmanju ruku lagao je jedan dan, a istina je da je lagao oba. Zašto uvijek prvi i zašto najviše brani ovaj neodbranjivi koruptivni koncept svojim lažima, ne znam. Bučni jesu, ima ih mnogo koji sa državnih jasala ponavaljaju spinove, al’ brzo se ta buka slegne i istina izađe na vidjelo. Brzo će se pokazati da nije bila istina kad su nam svima obećali da će prelazak na turski tok pojeftiniti plin za 20 %. Brzo će morati objasniti da li je Energoinvest ograničen u isporuci i na koliko je ograničen. Brzo će se potvrditi, ako opet bude velikih minusa, da te količine nisu dovoljne za potrebe Sarajeva, Mittala i ostalih korisnika.Na kraju će nam morati objasniti, zašto??

PROČITAJTE  Dodik bijesan zbog sastanka Podžića i Mašovića o Ukrajini: Muslimani pokušavaju iskoristiti tu krizu

Objasniće naravno i koje su cijene na berzi bile na dan kad su te dodatne količine kupili za 1,4 miliona koliko će naplatiti Sarajevu. Objasniće i ko je ta firma iz Srbije koja preprodaje ruski gas. Govorio sam često o tom skupom lancu Energoinvest – BH Gas – Sarajevogas – Toplane i maržama između ovih kompanija koje u konačnici značajno utiču na cijenu. Ovaj novi koncept u kojem kolo vodi Energoinvest izgleda kao još jedan pokušaj spašavanja posrnulih javnih kompanija preko leđa građana. Uklapa se potpuno u koncept odnosa Sda prema glavnom gradu kojeg su već napadali cijenom plina, ponderom, napali su ga zabranom građenja i natjerali investitore sa dozvole za građenje u Sarajevu moraju tražiti od ministra iz HDZ-a i predsjednice Komisije iz SNSD-a. Ljuti su i galame jer smo imali alternativu za plin, spreman mazut, šleperima. I nije jedna, tri su velike kompanije ponudile pomoć.

PROČITAJTE  Dodik: Treba aktivirati mirni razlaz. RS može sama

Ako bude trebalo naći ćemo 33. Kao što za svaki taj prljavi napad imamo alternativu. A kad napade odbijemo i laži razbijemo, opet će snimati filmove kako smo četnici, nevjernici, munafici, izdajnici. I tako ukrug, do naše konačne pobjede, napisao je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare