Politika

Konaković: Inspekcija će provjeriti diplomu Sebije Izetbegović

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković tokom današnje press- konferencije stranke komentirao je informacije koje se u posljednje vrijeme pojavljuju u javnosti, a vezane su za visokoškolsko obrazovanje, odnosno navodno lažiranje diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Konaković je kazao kako ga je ova informacija zatekla, jer kako kaže, iako poznaje “dotičnu gospođu”, da lažira specijalizaciju, nije mu izgledalo logično.

“Pisat ćemo dopis Vladi Kantona Sarajevo da pošaljemo na KCUS kantonalnu inspekciju da izuzme dokumentaciju. Vrlo će lako gospođa Izetbegović dokazati da je sve uredu. Dakle, uputit ćemo zahtjev Vladi KS da izvrši nadzor. Ako je sve uredu gospođa Izetbegović zaslužuje javnu ispriku, ako nije, ne znam šta će nam onda ona i njen muž ponuditi kao objašnjenje”, kazao je Konaković.

Ugledni ljekar i akademik Asim Kurjak je prije nekoliko dana gostujući na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića, izjavio da nije bio mentor Sebiji Izetbegović te da ona nije bila njegova učenica.

“Ona je došla kod nas neposredno pred rat, imala je određene zdravstvene potrebe i ostala je nekoliko, tri ili četiri tjedna, u klinici Medicinskog fakulteta Sveti duh u Zagrebu. Mi smo nju uključivali u neke naše znanstvene rasprave i gledala je naše pogone. I ja sam njen razvoj dalje pratio, nekakve direktne edukacijske forme, da je kod mene nešto studirala, nije. Sve ovo što vi želite i zanima vas, ja pratim, nastalo je kada ja nisam imao nikakav utjeca niti kontakte s tim.

O tome kako je ona taj dio svoje profesionalne karijere napravila najbolje sude oni koji su s njom radili i koji su joj nadređeni. Ostaje da na to kompleksno pitanje koje javnost muči odgovaraju pozvaniji od mene. Vi možete specijalizirati godinu dana ili četiri godine. Četiri godine koliko traje cijela specijalizacija ili godinu dana gostujućeg specijaliziranja. To znači da ste negdje specijalizirali tri godine pa došli u neku kliniku godinu”

Ona je kod mene bila tri ili četiri sedmice, onda je otišla u Tursku. Postidiplomski sam vodio ja. To je bilo rigorozno. Nije bilo oprosta za izostajanja. Ja bih znao sasvim sigurno da je tu bila na postdiplomskom ili specijalizaciji. Moram bih znati, jer sam bio voditelj, ja sam potpisivao i diplome i indekse. Na Medicinskom fakultetu nikad nije bila registirana, ona je bila gost Klinike Sveti duh, što smo mi morali prijaviti”, kazao je dr. Kurjak.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare