Politika

Konaković: NiP će imat svog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Izetbegović neće biti predsjednik

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković gostovao je danas na BHT1 kod novinara Elvira Bucala. Bilo je govora o više aktuelnih tema, između ostalog i Rezoluciji o Srebrenici koja je izglasana u Parlamentu Crne Gore.

“Moram reći da je to vrlo jedna hrabra, ljudska odluka bila, 2/3 poslanika u Crnoj Gori je podržalo Rezoluciju o Srebrenici. Svi smo kritikovali Dritana, a ovdje liderski reagovao. Kompliment cijelom Parlamentu, ali posebno onima koji su dio većine u vladajućoj većini. Civilizacijski razmišlja taj Parlament. Na ovom pitanju Vučić se potpuno neljudski ponaša. Dodik također, a što se više on ljuti bankovni računi su im veći”, kazao je Konaković.

“Trojka radi u Kantonu Sarajevo. Bilo je do sad nekoliko argumentovanih zamjerki, ali popravljamo, radimo. Kako pandemija jenjava dolaze do izražaja svi drugi resori. Mi ne lažemo naše glasače, prihvatamo kritiku.”

Kazao je i kako je proteklih nekoliko mjeseci proveo na terenu po cijeloj BiH šireći strukture NiP-a, te da takav ozbiljan rad ne dozvoljava da NiP nema svog kandidata za člana Predsjedništva.

“Bakir Izetbegović neće biti predsjednik jer ono što on sada radi je skandal u kojem mu i lijeva i desna ruka, i Seka i Osmica imaju problem sa diplomama, dakle sa fundamentalnim stvarima.

Narod i Pravda će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH. Ne mogu sa sigurnošću reći da ću to biti ja, ima nekoliko ozbiljnih kandidata. Nama ne predstavlja smetnju da i SDP ima svog kandidata, oni su velika stranka, Naša stranka također imat će neke svoje stavove po tom pitanju, ali bez obzira na sve Trojka će opstati i pobijedit će na naredim izborima”, zaključio je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare