srbijanski Eurosong

Konstrakta mijesila hljeb u polufinalu. Nastup komentirala i Severina

Konstrakta, pravog imena Ana Đurić, nastupila je u drugoj polufinalnoj večeri srbijanskog izbora za Eurosong, a predstavila se pjesmom 'Novo, bolje'.

Njen nastup oduševio je gledatelje, a uspjela je izboriti i finale koje će se održati 2. marta.

Pjevačica je 2022. godine predstavljala Srbiju na Eurosongu s pjesmom 'In corpore sano', gdje je također nosila bijelu opravu sličnu kao i na ovogodišnjem nastupu.

Ipak, ovoga puta na pozornici je u jednom trenutku mijesila hljeb rukama, a kasnije je priznala da je to zdjela njene pokojne bake u kojoj je i ona sama mijesila. Njena baka iz Glibovca doživjela je 103. godine.

Na legendarni nastup ne prestaju stizati pozitivni komentari.

"Ali dio gdje svi čekaju da tijesto naraste 'evo sad će', a nikad ne naraste, legendarno! Predstavlja društvo, život, politiku, sad će nam biti bolje, više, ljepše, jače, pa nikad", glasi jedan komentar.

Podršku srbijanskoj pjevačici nizom Instagram priča pružila je i pjevačica Severina, a priznala je i kako "ne zna je li nešto bolje vidjela".

U drugoj polufinalnoj večeri Pesme za Evroviziju nastupali su Nadia, Hydrogen, Iva Lorens, Zejna, Filip Baloš, Nemanja Radošević, Yanx, Kat Dosa, Džordži, Dušan Kurtić, Teya Dora, Konstrakta, Milan Bujaković i Durlanski.

U finale, koje će se održati u subotu, 2. marta, pobjednici prve polufinalne emisije nastupit će zajedno s onima iz druge, a samo jedan od njih predstavljat će državu na međunarodnom takmičenju u Švedskoj.

Uz Konstraktu, sinoć su u finale prošli i Iva Lorens, Dušan Kurtić, Zejna, Teya Dora, Milan Bujaković, Nemanja Radošević i Džordži.