sastanak u Mostaru

Kordić i Pentz naglasili važnost evropskog puta Bosne i Hercegovine

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sastao se danas u Gradskoj vijećnici s Manfredom Pentzom, ministrom savezne države Hessen za evropske poslove i ministrom za savezne poslove SR Njemačke.

Tom prilikom Kordić je informirao Pentza o izazovima koje je gradska vlast uspješno prevladala u posljednje tri i pol godine.

Njemački dužnosnik naglasio je kako Bosna i Hercegovina i Grad Mostar imaju veliki potencijal i kako pristupanje Europskoj uniji može donijeti mnoge dobrobiti.

Također je istaknuo važnost prijateljstva između Bosne i Hercegovine i Njemačke, te Grada Mostara i savezne pokrajine Hessen.

Sugovornici su dogovorili nastavak razgovora kako bi dodatno unaprijedili odnose i podržali europski put Bosne i Hercegovine.

U izaslanstvu ministra Pentza bili su Utta Stettner, ravnateljica državnog ureda za europske i međunarodne poslove, Rebecca Kleinschmidt, članica državnog ureda za međunarodne poslove, Barbara Kleeblatt, glasnogovornica ministra i Franjo Akmadža, savjetnik ministra, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara.