Životni stil

Kremasta tjestenina gotova je za 20-ak minuta. Treba vam tek nekoliko sastojaka

Za kremoznost u umaku zaslužni su kiselo vrhnje i ricotta. Na kraju tjesteninu ne zaboravite posipati tostiranim pinjolima. Ova kremasta tjestenina gotova je za 20 minuta.

Sastojci: Kremasta tjestenina brzo gotova

200 g ricotte

500 g mladog špinata

tjestenina po želji (širi rezanci)

4 kašike maslaca

3 čehna bijelog luka

200 ml kiselog vrhnja

so i biber

muškatni oraščić

sir za posipanje

pinjoli po želji

Priprema

Tostirajte kratko pinjole na suhoj tavi i stavite sa strane. Zakuhajte vodu koju ste prethodno posolili pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Sačuvajte šolju vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite i kratko isperite. Ricottu stavite u posudu, posolite i pobiberite pa dobro promiješajte. Bijeli luk usitnite.

U tavi otopite maslac i kratko popržite pripremljeni češnjak. Ubacite mladi špinat i uz lagano miješanje pustite da povene. Ako je potrebno dodajte šaku po šaku listova te povremeno po potrebi podlijte s vodom od kuhanja tjestenine. Posolite.

Dodajte postepeno kiselo vrhnje i miješajte te pustite da kratko zavrije. Ubacite skuhanu tjesteninu i pažljivo miješajte da se prožme s umakom. Naribajte muškatni oraščić, dodajte so i biber po želji, a potom umiješajte i ricottu.

Po potrebi dodajte još malo vode od kuhanja kako biste dobili kremasti umak. Kada se sve prožme, poslužite uz dodatak ribanca i tostiranih pinjola.