Krenuo je puč na Ljekarsku komoru FBiH

2367

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Ljekarske komore Kantona Sarajevo počeo se pripremati već očekivani “udar” na Ljekarsku komoru Federaciji BiH.

“Želim da obavijestim kolege, da sam danas prisustvovala vrlo mučnom sastanku UO Komore KS, čiji sam član ispred Opće bolnice Sarajevo. Na sceni je plan ovladavanja i Komorom FBiH od iste grupe ljudi koji su ovladali Komorom KS. Već unaprijed su poslali imena zamjenskih članova iz KS i jedva sam se izborila da ispred OBS u subotu 19. 9. u Zenici nas predstavlja dr. Esad Bećiragić. Cilj im je da pored Izvještajne skupštine isti dan bude i Izborna skupština i da se promijeni rukovodstvo Komore FBiH i dr Drljević. Želim da ste s ovim upoznati i ako je moguće, da se spriječi preglasavanje i ostali nasilni postupci pri izbornom procesu.”

Poruka je ovo koju je poslala dr. Jadranka Sromaz svim kolegama iz Opće bolnice kao i direktoru Ismetu Gavrankapetanović.

Već dugo se spekulira da će se krenuti u smjenu rukovodstva Ljekarske komore Federacije BiH koju trenutno vodi dr. Harun Drljević.

Zašto?

Nakon što je na KCUS-u, prema prvostepenoj presudi Općinskog suda u Sarajevu, održana nelegalna Skupština Ljekarske komore smijenjeno je tadašnje rukovodstvo i imenovano novo po ukusu Sebije Izetbegović.

Nakon toga, na udaru Ljekarske komore Kantona Sarajevo našao se Ismet Gavrankapetanović zbog slučaja Nadin Smajlović, djevojčice koju su odbili liječiti na KCUS-u.

Ljekarska komora je krenula u proceduru oduzimanja licence dr. Gavrankapetanoviću jer je kazao da je bolesno dijete svetinja.

S obzirom na to da je Ljekarska komora Federacije BiH svojevrsno drugostepeno tijelo, cilj je je ovladati i ovom ustanovom kako bi se lakše obračunavalo s “neposlušnim” ljekarima kakav je Gavrankapetanović.

Također, Ljekarska komora FBiH bila bi drugostepeni organ i za slučaj Nadin Smajlović.