Sastojci za 4 osobe:
- 250 grama svježe tjestenine za lazanje;
- 600 ml sosa od paradajza;
- 300 grama mozzarelle ili drugog sira;
- 25 grama rendanog sira (parmezan);
- 1 čehno bijelog luka,
- malo maslinovog ulja,
- malo soli,
- bosiljak,
Priprema:
Sipajte u šerpicu malo maslinovog ulja pa u njega dodajte cijelo čehno bijelog luka. Pustite da se malo krčka pa dodajte svjež bosiljak i paradajz sos. Kuhajte oko 15 minuta.
Kada se sos spremi skloniti ga sa ringle. Na ringlu staviti tavu i u njega kašikom za supu sipati gotov sos, a onda dva lista tijesta za lazanje, a zatim oba sira. Nastaviti slagati tim redom dok ne potrošite sav materijal. Poklopiti i kuhati 15 minuta.
Povezani postovi:
Kolač od vrućeg mlijeka: Isprobajte recept koji ruši rekorde na Pinterestu
Projekt ajvar: Ovdje je sve što vam treba da ajvar bude savršen. Recept + popis grešaka koje treba izbjegavati
Najbrži uštipci mekani kao duša: Nema im ravnih, a trebaju vam samo četiri sastojka
Ručak koji će uljepšati kišni dan: Piletina s gljivama i špinatom u kremastom umaku
Recept za krofne i savjeti kako će vam uspjeti baš uvijek
Ne znate šta biste spremili za ručak? Napravite pljeskavice od krompira
Jednostavno i zdravo: Snickers u čaši - omiljen ljetni desert bez šećera
Napravite preukusne američke palačinke za samo 10 minuta
Isproban (i jeftin) recept: Brzi uštipci s jogurtom, gotovi za 20 minuta