Istočno Sarajevo

Lazar Ždrale osvojio prvo mjesto na turniru Miloš Stojanović

Jučer je održan 3. Međunarodni memorijalni turnir “Miloš Stojanović" gdje su značajne rezultate ostvarili takmičari iz BiH.

Najzapaženiji takmičar bio je Lazar Ždrale koji je u finalu protiv švedskog borca osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji do 90 kg.

Ovj džudo turnir okupio je preko 900 takmičara iz devet zemalja.

Turnir su organizovali džudo klubovi “Ranrodi” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže u čast prerano preminulog sugrađanina, velikog sportiste i čovjeka Miloša Ostojića.

Dvostruki svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov rekao je da ovaj turnir poseban, jer je posvećen njegovom velikom prijatelju.

Miloš Mijanović iz Džudo kluba “Sparta” rekao je da turnir raste iz godine u godinu i da već sada važi za jedan od najkvalitetnijih džudo turnira u regionu.

Na turniru učestvuju džudo klubovi iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Moldavije i Švedske.

Zahvalnice za pomoć u organizaciji gradu Istočno Sarajevo, opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo i pekari “Zlatno zrno” i brojnim privrednicima.