amazon

Legendarni The Grand Tour se nastavlja, ali uz velike promjene

Fanovi “The Grand Toura” obično su i obožavatelji voditelja Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda i Jamesa Maya, slično kao što je bio slučaj s Top Gearom. Međutim, novi je početak s novim zvijezdama 2016. godine bio i više nego grbav.

Amazon ponovo preuzima izazov jer je - prema izvješću britanske TV platforme Broadcast - producentska kuća Studio Lambert navodno pobijedila na natječaju za novo izdanje “The Grand Tour”. Iako nova verzija auto showa još nije dobila zeleno svjetlo Amazona, krenulo se s razvojem novog koncepta.

Kako bi “The Grand Tour” bez Clarksona, Hammonda i May mogao izgledati, ostaje za vidjeti. Ništa se ne zna o tome koliko će ljudi moderirati događaj ili ko bi mogao biti kvalificiran za to. Unatoč svim neizvjesnostima, ovo nije prvi ponovni start. Trojac je već 2019. doslovno razbio svoje (studijske) šatore i ograničio se na tzv. specijale.

U intervjuu za BBC Radio 4 u decembru 2023. James May otkrio je da ne može isključiti ponovnu saradnju s Jeremyjem Clarksonom i Richardom Hammondom. Prema njegovoj izjavi, sada je "nezaposlen" i još nije planirao nikakve buduće projekte s druga dva voditelja "The Grand Toura".

"Redovno razgovaram s njima", rekao je May i nastavio: “Ovisi o tome kako će ova nova emisija izgledati." Rasprave s Clarksonom i Hammondom vjerovatno bi se također vrtjele oko toga kako stvoriti dobar koncept umjesto pretjerivanja u nečemu.

“Iako se naše vrijeme na The Grand Touru bliži kraju i Top Gear je trenutno na pauzi, ne bi bilo boljeg vremena za auto show nego sada”, otkrio je Britanac. Budućnost autonomne vožnje, nove pogonske tehnologije i opća promjena odnosa prema automobilima i vožnji bili bi savršen sadržaj za novi TV format. Ali James May zna: "Koncept treba potpuno preispitati."

James May ne bi bio potpuno nezaposlen bez nove automobilske emisije s Jeremyjem Clarksonom i Richardom Hammondom: njegov putopisni dokumentarac "James May: Naš čovjek u…" i njegova kuharska emisija "Oh Cook!" još se prikazuju na Amazonu.

Clarkson i njegova emisija “Clarkson's Farm” također nisu nestali sa scene. Hammond je jedini od trojice voditelja koji još uvijek isporučuje sadržaj automobila na DMAX-u u emisiji "Auto-servis Richarda Hammonda".