Otkrila sve

Linda Evangelista progovorila o mučnom braku: Znao je da mi ne smije dirati lice jer mu donosi novac

Njih dvoje u braku su bili pet godina, a Linda je pred kamerom otvorila dušu i izjavila da je prekasno shvatila da se upustila u vezu s pogrešnim čovjekom

Odavno je poznato da svijet topmodela i visoke mode nije sav blještavilo i glamur, što je lice koje pokazuje prema van, pa to pretpostavljaju oni koji u njega nikad nisu zakoračili. A kako zapravo izgleda njegovo naličje može se naslutiti iz prve epizode miniserijala "The Super Models" u kojem je kanadski supermodel, danas 58-godišnja Linda Evangelista i jedna od najvećih zvijezda osamdesetih opisala svoj odnos s tadašnjim šefom i suprugom Geraldom Marieom, 73-godišnjakom koji je bio voditelj evropskog dijela agencije Elite Model Managementa sa sjedištem u Parizu.

Njih dvoje u braku su bili pet godina, a Linda je pred kamerom otvorila dušu i izjavila da je prekasno shvatila da se upustila u vezu s pogrešnim čovjekom.

"Lako je sada reći da sam trebala ranije otići iz nasilne veze i braka. Meni je to sada jasno, ali tada su se stvari činile kompliciranijima. Ne grizete ruku koja vas hrani, a on je pazio da se ništa ne vidi, znao je da mi ne smije dodirnuti lice. Vjenčali smo se kad sam bila 22-godišnjakinja, a pustio me da odem pet godina kasnije, kad je od mene dobio sve… Ali sam bila presretna što sam napokon sigurna i slobodna", ispričala je Linda Evangelista.

Francuski multimilioner Gérald Marie u supermodele lansirao je svoju bivšu suprugu Lindu Evangelistu i njene kolegice Christy Turlington, Cindy Crawford, Claudiju Schiffer, Naomi Campbell… Ali nije bio imun na niske strasti. Prije nekoliko godina našao se usred lavine optužbi bivših zaposlenica i u centru istrage francuske policije zbog optužbi za silovanje, svodništvo, seksualno uznemiravanje i protupravno lišavanje slobode kretanja.

Čak devet bivših modela, među kojima je bila i Carre Otis, bivša supruga Mickeyja Rourkea, posvjedočile su kakve su sve užase proživljavale u periodu od početka 80-ih do početka 90-ih, kada im je Marie obećavao zvjezdanu karijeru na modnim pistama, a što se pretvorilo u gomilu poniženja i trauma, s čijim se posljedicama i danas nose. Uz ostale, javno ih je podržala i Linda Evangelista, koja im je čestitala na hrabrosti i snazi da progovore o vlastitim traumama.

"Moje srce je slomljeno: slušajući njihove riječi uvjerena sam da govore istinu", objavila je tada u svojoj poruci Linda Evangelista i dodala kako u vrijeme veze i braka s Géraldom Mariejem nije imala nikakvih saznanja o tome što se događalo, te da je njegova slatkorječivost bila krinka seksualnog predatora, čije je ponašanje u modnim krugovima, čini se, bila javna tajna.

Bio je "Bog i batina" u svijetu mode i ponašao se kao da je nedodirljiv, a modeli su za njega bili mlado meso s kojim je radio šta god je htio. Podvodio ih je svojim imućnim poznanicima, seksualno iskorištavao, navukao na kokain, izgladnjivao i zaključavao…, a zbog toga nikad nije i neće odgovarati. Francuski tim istražitelja zaključio je, naime, da mu se bez obzira na težinu optužbi ne može suditi po zakonima te zemlje jer je prošlo previše vremena.