Sport

Lionel Messi otkrio ko su favoriti za osvajanje Mundijala u Kataru

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi vidi reprezentacije Brazila i Francuske kao glavne favorite skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Katru.

"Brazil i Francuska dva su velika kandidata, oni izgleda najbolje. Francuska ima impresivne igrače, vrlo jasne ideje, a Brazil pomalo iste" - rekao je kapetan "Gauča" u razgovoru za argentinsku televiziju DirectTV Sports.

Argentinski rekorder po broju nastupa (164) i broju golova (90) kao kandidate je spomenuo i Njemačku, Englesku, te Španiju. Komentirao je i argentinsku vrstu.

"Trenutačno nam ide dobro, ljudi su entuzijastični. Navijači misle da ćemo se vratiti s peharom, ali to nije tako lako. Mnogo toga se može dogoditi" - kazao je napadač francuskog prvaka PSG-a.

Neporažena već 35 utakmica u svim natjecanjima, Argentina s puno samopouzdanja kreće prema Katru i može se nadati rušenju rekorda kojeg drži Italija od 37 uzastopnih utakmica bez poraza (između 2018. i 2021.).

"To je sjajno, ali na kraju dana to je samo statistika" - poručio je Lionel Messi.

Argentina otvara SP 22. novembra protiv Saudijske Arabije.

"U prvoj utakmici očekujem nervoznih prvih petnaestak minuta prije nego što se opustimo". 

U grupi C protivnici Argentine su Meksiko i Poljska. Upitan hoće li ovo Svjetsko prvenstvo, njegovo peto, biti i posljednje, Messi je kazao kako je to "normalno jer ima 35 godina".

"Morate biti realni. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, idem dan po dan" - objasnio je, procjenjujući sebe trenutno "puno bolje fizički nego prošle godine".