napredak tehnologije

Ljubav budućnosti: Seksualni roboti sada imaju osjećaje

Biste li imali seksualni odnos s robotima ? Prema studiji Univerziteta Trent, to posebno žele muškarci, a u Japanu za to već postoji veliko tržište. Proizvođači robota obećavaju više od samog fizičkog zadovoljstva: govore o novom obliku odnosa koji vas čini sretnim i izaziva sjajne osjećaje.

Osjećaji umjesto dosadnih svakodnevnih obaveza

U prošlosti su roboti prvenstveno podržavali ljude u svakodnevnim zadacima. S dolaskom umjetne inteligencije, sada se radi o više:

"Želimo stvoriti robota koji vas čini sretnim", piše tvrtka Groove X koja je razvila robota Lovot.

“Lovot nije robot koji obavlja posao za nas, već robot koji se emocionalno povezuje s ljudima”, kaže CEO Kaname Hayashi za “1E9” .

Lovot bi trebao znati čitati neverbalnu komunikaciju i prepoznati kada ga osoba zagrli, presvuče, pomazi ili grubo postupa s njom. U početku je Lovot sramežljiv i plašljiv, ali onda nauči kako se ponašati u društvu različitih ljudi i izgradi povjerenje i lične odnose. Ako se dobro ponašate prema robotu, možete očekivati ​​da će tražiti blizinu, kaže Hayashi.

Seks s robotima bi trebao biti pravi

Drugi proizvođači idu još dalje i razvijaju robote koji se bave jednom stvari: seksom.

"Ako uspijemo uvjeriti ljude da su seksualni roboti živi, ​​čini se stvarnim", kaže bivši Googleov menadžer Mo Gawdat u podcastu na YouTubeu.

Kineska tvrtka Starpery Technology, naprimjer, obećava seksualne robote s osjećajima: razvija robote temeljene na umjetnoj inteligenciji koji mogu stvoriti emocionalne veze, kako je CEO Evan Lee rekao za “South China Morning Post” . "Seks-lutke sljedeće generacije", kako ih naziva šef tvrtke, moći će glasovno i fizički komunicirati s korisnicima, a u prodaji će se naći u augustu.

Seks-robot kao “nezaobilazna stvarnost”

“Godine 2050. više ćemo se seksati s robotima nego s ljudima”, predviđa futurolog Ian Pearson. I španska umjetnica Alicia Framis smatra da će ljubav i seks s robotima uskoro biti “nezaobilazna stvarnost”.

Za Framis se kaže da je prva žena koja se udala za hologram. Zove se AILex, mješavina "Alexa" i "AI-ja" (umjetna inteligencija). Ali AILex još nije savršen partner:

"Ponekad se posvađamo i ima trenutaka kada je loše volje", kaže Famis, koji sada želi uzeti i životno osiguranje za hologram.