Svijet

Macron nazvao Johnsona klovnom i požalio se na njegovo ponašanje

Emmanuel Macron, predsjednik Francuske nazvao je premijera Velike Britanije Borisa Johnsona klovnom u jednom od svojih privatnih razgovora, piše francuski časopis Le Canard enchaine.

Naime, kako prenose svjetski mediji Macron se požalio na Johnsonovo ponašanje nakon što su čelnici razgovarali telefonom nakon potonuća čamca za izbjeglice prošle srijede u kanalu La Manche.

Francuski predsjednik bio je ljut jer je Johnson na Twitteru objavio pismo u kojem je iznio plan od pet tačaka za rješavanje pitanja prelaska kanala.

“Imali smo vrlo ozbiljan razgovor prije nekoliko dana. Iznenađen sam neozbiljnim metodama rada. Lideri ne trebaju komunicirati ovako i ne trebaju objavljivati tvitove i pisma koja su privatne prirode”, rekao je Macron medijima nakon razgovora s Johnsonom.

PROČITAJTE  Elon Musk bogatiji nego ikad: Ova godina mogla bi donijeti ogromne prihode najbogatijem čovjeku na svijetu

Međutim, Le Canard enchaine prenosi kako je predsjednik bio još brutalniji u privatnim razgovorima: “BoJo sa mnom priča sasvim normalno, razgovaramo kao odrasli ljudi, a onda nam kasnije na vrlo ružan način zadaje probleme. Uvijek je isti cirkus”.

U nastavku se navodi kako je Macron svojim savjetnicima rekao: “Tužno je gledati kako veliku zemlju s kojom smo mogli uraditi mnogo toga – vodi klovn”.

Podsjetimo da je francuska ambasadorica u Velikoj Britaniji Sylvie Bermann za Times Radio rekla kako odnosi između Francuske i Britanije “nisu bili ovako loši još od Waterlooa”. Osim toga, Macron je već nekoliko puta javno rekao kako nije oduševljen načinom na koji Johnson vodi državu.

PROČITAJTE  Blinken: SAD su predale pisani odgovor Rusiji; Putin je sada na potezu


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare