teške optužbe

Majka ubice malene Danke iznijela poprilično šokantne tvrdnje: Nije to on uradio, neko mu je smjestio…

Brat ubice, Dalibor Dragijević koji je prvotno uhapšen zbog sumnje da je sudjelovao u premještanju tijela ubijene Danke, umro je od infarkta u zatvoru, a sahranjen je u četvrtak na seoskom groblju u Zlotu

Svetlana Dragijević, majka ubojice malene Danke Ilić (2), tvrdi da je neko drugi počinio ubistvo, a njenom sinu sve smjestio, pišu srbijanski mediji.

"Neko drugi je to napravio, pa je njemu smjestio. Plašim se policije, novinara, samo me slikaju. Bili su svi, iznijeli su svašta", rekla je Svetlana.

Navodi da su uzeli motornu testeru i da su forenzičari uzimali briseve.

Majka Svetlana ponavljala je da njezin sin koji je trenutno u pritvoru nije kriv i kaže da ne zna kako je on to uopće priznao.

Podsjetimo, Danku su automobilom udarili Srđan Janković i Dejan Dragijević. Djevojčica je bila živa nakon udarca, ali je udavljena.

Brat ubice, Dalibor Dragijević koji je prvotno uhapšen zbog sumnje da je sudjelovao u premještanju tijela ubijene Danke, umro je od infarkta u zatvoru, a sahranjen je u četvrtak na seoskom groblju u Zlotu.

"Bili su susjedi na sahrani, a rodbina nije bila", rekla je Svetlana za Informer.

Na njegovom grobu stoji vijenac s porukom "Dragom sinu…", a u potpisu stoje imena oca i brata Dejana koji se trenutno nalaze u pritvoru.