Region

Maminjo je sve vrijeme bio u pravu? Policija uhapsila trojicu sudija koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju

Uskok i policija rano jutros krenuli su u akciju hapšenja osječkih sudaca koje je za korumpiranost u svojoj izjavi prozvao osuđeni bjegunac Zdravko Mamić.

Na temelju Mamićeve izjave, ali i drugih materijala koji su prikupljeni tijekom posljednjih mjeseci policija je po nalogu Uskoka uhapsila trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, Darka Krušlina i Ante Kvesića te poznatog osječkog poduzetnika Dragu Tadića.

Istraga se navodno pokreće protiv još nekih osoba.

Odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio nam je da je policija jutros oko 6 sati upala u dom njegova klijenta u Osijeku i da je u tijeku pretraga.

Mamić ispitan u BiH

Zdravka Mamića prošlog su mjeseca u kantonalnom su tužiteljstvu u Livnu ispitivali o optužbama, među ostalim i na račun sudaca koje je u listopadu dostavio Uskoku na USB sticku, a potom ponavljao na konferenciji za novinare u Mostaru i na društvenim mrežama nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio presudu. On je optužio više sudaca Županijskog suda u Osijeku da su od njega tražili novac te da im je plaćao mito, piše Jutarnji.Povezani postovi: