Sport

Marca: Barceloni prijeti katastrofa, Dembele bi ih mogao opelješiti

Barcelona bi mogla uletjeti u velike financijske probleme jer njihov tekući spor s Ousmaneom Dembeleom neće nestati uskoro. Manevar koji Barcelona pokušava izvesti, prema pravnim izvorima s kojima je pričala španska MARCA, krajnje je neobičan i mogao bi skupo koštati klub.

I nije prvi put da neki klub pokušava natjerati nogometaša da ode ako ne želi produžiti ugovor. To je uobičajeno, ali obično se takve stvari rade privatno. Neobično je to što je Barcelona jasno dala do znanja i javnose izjasnila do te mjere da je Alemany izjavio da Dembele mora napustiti klub.

No, upravo to je dalo Dembeleu priliku da na sudu dobije ogromnu odštetu od kluba.

PROČITAJTE  Ni Haaland ni Lewandowski: U Barcelonu stiže napadač od preko 100 miliona eura

Niame, Članak 50. Radničkog statuta u Španiji daje radniku pravo zahtijevati prestanak radnog odnosa u slučaju teže i povrede prava radnika od strane poslodavca, uz pravo na naknadu štete koja odgovara nepravednom otkazu i naknadu za nezaposlene ako je doprinijela tome.

To je nešto čemu bi Dembele mogao pribjeći ako Barcelona nastavi s ovom strategijom tokom januara u nastojanju da ga otjeraju iz kluba. To bi moglo dovesti do toga da će Barcelona biti prisiljena platiti pozamašnu odštetu Dembeleu što njihovu ionako zabrinjavajuću financijsku situaciju dodatno pogoršava.

Ako odvjetnici ne uspiju pronaći rješenje, onda će ovaj slučaj ići na sud i mogao bi potrajati užasno dugo. Barcelona vjeruje da klub nije učinio ništa loše i da je Dembele još uvijek pod ugovorom te da nije ostavljen na cjedilu, što bi značilo da se pravilo Radničkog statuta ne bi primjenjivalo.

PROČITAJTE  Borac stiže na Grbavicu: Mogu li se "Plavi" iskupiti navijačima za kiks protiv Radnika?

Katalonski div je već učinio sličan potez s Ilaixom Moribom koji je na kraju bio istjeran i sada igra za RB Leipzig u Njemačkoj.

No, Barcelonino izlaženje u javnost oko ovog slučaja nije zabrinulo igrača niti njegovog agenta Mousse Sissoka . Dembeleovo pismo po tom pitanju jasno okrivljuje klub za ucjenu i otkriva da su igrač i njegov agent spremni boriti se s klubom do samog kraja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare