Region

Marko Miljković: “Kuću smrti” u Ritopeku sam iznajmio po nalogu ministra MUP-a Aleksandra Vulina

Nedavno je mnogo bure u Srbiji podigao tekst “Krika” u kojem se tvrdi da je Velimir Belivuk otkrio kako je sarađivao sa političkim vrhom Srbije uključujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Nakon toga su sa druge strane pljuštale optužbe režimskih medija na račun “Krika” i njegovih novinara koje su optužili da su produžena ruka “koljačke organizacije Veljka Belivuka”.

Večeras je ipak na televizijskom kanalu “News Max Adria” objavljen još jedan prilog koji će podići mnogo prašine u Srbiji. Naime, objavljeni su dijelovi iskaza kojeg je tužiocima u toku istrage dao Marko Miljković, najbliži suradnik Veljka Belivuka koji je sa njim zajedno uhapšen u policijskoj akciji početkom godine. U kratkim dijelovima iskaza koji su objavljeni i Miljković potvrđuje da je godinama prije hapšenja bio u kontaktu sa Aleksandrom Vučićem i ljudima iz njegovog najbližeg okruženja.

“New Max Adria” navodi da je Miljković kazao kako ga je prošle godine Vučić uputio na novog ministra policije Srbije Aleksandra Vulina kao osobu od njegovog najvećeg povjerenja koja će ubuduće održavati vezu sa Miljkovićem i Belivukom. Vulin ga je zamolio, tvrdi Miljković, da pronađe na periferiji Beograda neku praznu kuću u kojoj će ubuduće moći održavati sastanke i koja će biti pod kontrolom MUP-a. Nakon što mu je predložio nekoliko kuća na više lokacija koje je Vulin odbio, Miljković kaže da je ministru policije naposljetku preporučio kuću u naselju Ritopek i da se on oduševio kada su je zajedno obišli.

PROČITAJTE  Stranka Đukanovića podnijela krivičnu prijavu protiv Krivokapića: Evo i zbog čega

“Vulin je uzeo daljinski i zatvorio vrata od garaže i rekao da niko tu kuću ne smije koristiti bez njegov dozole”, kazao je Miljković tokom istrage u Tužilaštvu. Riječ je u kući strave i užasa u kojoj su, prema navodima medija, ali i snimcima koje su posljednjih nedjelja objavljivali Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin, pripadnici zločinačke organizacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovodili svoje proitivnike, mučili ih, ubijali, otkidali dijelove tijela i mljeli u specijalnoj mašini uklanjajući tako tragove zločina.

Kako navodi “New Max Adrie”, Miljković je kazao da je zajedno sa drugim pripadnicima Belivukove mafijaške grupe osiguravao i rad plantaže marihuane u Jovanjici, najveće u Evropi, za koju se sumnja da je bila pod kontrolom policije i tajnih službi Srbije, odnosno režima Aleksandra Vučića. Također je reako da ga je Vulin molio da njegovu prijateljicu starletu Tijanu Maksimović, poznatiju kao Tijana Ajfon “usmjeri” prema jednom poznatom tužiocu, kritičaru režima, kako bi ga kompromitirali u javnosti. Zanimljivo je da je Marko Miljković tužiocima rekao da ne poznaje Nebojšu Stefanovića, bivšeg ministra policije Srbije, kojeg posljednjih dana režimski tabloidi, kao i ljudi iz SNS-a optužuju da je bio povezan sa klanom Veljka Belivuka.

PROČITAJTE  Nove napetosti na Kosovu. Vučić prijeti: Gubimo strpljenje...


Povezani postovi: