Sport

Matthäus: Salihamidžić je kardinalnu grešku napravio prije dvije godine, ali nije to sve

Situaciju u Bayernu komentirao je za njemački list Bild legendarni njemački reprezentativac i nekadašnja zvijezda Bayerna Lothar Matthäus.

Hasan Salihamidžić dobio je otkaz na mjesto sportskog direktora Bayerna. Osvojio je bavarski klub naslov, ali Salihamidžić i njegov donedavni šef Oliver Kahn nisu uspjeli zadržati svoje poslove. Situaciju u Bayernu komentirao je za njemački list Bild legendarni njemački reprezentativac i nekadašnja zvijezda Bayerna Lothar Matthäus.

"Kahnova najveća greška je što nije sve u klubu uspio uvjeriti u svoje ideje. Da je to uspio, svi bi stali iza njega i dali mu potporu. Bivši sportski direktor Hasan Salihamidžić napravio je prije dvije godine kardinalnu grešku jer nije zadržao trenera Hansija Flicka. No nije to sve. Mislim da je Bayern dovodio igrače koji nisu odgovarali načinu igre.

Salihamidžić se nije slagao s Flickom oko nekih imena i tu su se razišli. Kakav igrač treba Bayernu? Nisu uspjeli naći vrhunskog napadača otkad je otišao Lewandowski. Dušan Vlahović je po meni najbolji kandidat za tu poziciju", rekao je Matthäus.