Nove špekulacije

Mbappe oprašta PSG-u 100 miliona eura? Priča je da ide u Real, ali sad se pojavila nova opcija

Mbappe suspendiran u PSG-u

Kylian Mbappe je nedavno suspendiran iz prve ekipe PSG-a s kojom nije otišao na azijsku turneju. Podsjetimo, već sedmicama traje zavrzlama oko njegovog statusa u francuskom prvaku.

Ugovor mu istječe sljedeće ljeto i navodno je već sve dogovorio s Real Madridom. PSG ga je silno htio prodati ovo ljeto jer ne želi da iduće ljeto otiđe bez odštete, ali Mbappe odbija taj transfer u ovom prijelaznom roku.

Prema pisanju L'Equipea, Mbappe je dogovorio povratak u ekipu, ali će to jako skupo platiti. Morat će se odreći bonusa iz svojih ugovora, a to se prvenstveno odnosi na takozvani bonus za odanost u iznosu od ukupno sto miliona eura. Tako francuskom napadaču neće propasti sezona, ali neće potpisati produljenje ugovora na kojem klub inzistira.

U engleskim medijima se danas pojavila špekulacija da bi Mbappe mogao završiti u Liverpoolu. Prema više izvora, taj posao ovisi o tome hoće li Saudijci kupiti Salaha za fiksnih 175 miliona eura i još 75 u raznim bonusima. Tim transferom osigurali bi novac za Mbappea.