zabrana

Meghan i Harry u velikom problemu. Ne mogu upravljati svojom fondacijom

Vojvotkinji Meghan i princu Harryju trenutno nije dopušteno skupljati niti trošiti novac za svoju fondaciju Archewell. O tome, među ostalima, piše magazin People. U skladu s tim, kraljevsku fondaciju za odustajanje upozorilo je kalifornijsko tijelo nadležno za dobrotvorne svrhe. Očito "potrebni godišnji izvještaji i/ili naknade za obnovu" nisu dostavljeni, navodi se.

Međutim, prema izvještaju, izvor blizak Archewellu objasnio je da je dotični ček poslan, ali nije primljen. Fondacija očekuje da će se problem brzo riješiti. Prema insajderu, organizacija je predala svoje dokumente na vrijeme, ali tijelo nikada nije primilo ček poslan poštom. Nova provjera je na putu i Fondacija Archewell očekuje da će se problem riješiti u sljedećih sedam radnih dana.

Osnovana je prije četiri godine.

Princ Harry i vojvotkinja Meghan osnovali su svoju fondaciju 2020. godine nakon što su odstupili kao zaposleni članovi britanske kraljevske porodice i preselili se u SAD. Pod kišobranom marke Archewell, par je okupio neprofitne dobrotvorne i profitne odjele, svoje produkcijske tvrtke Archewell Audio i Archewell Productions.

Vijesti o problemima njihove fondacije dolaze nakon dana ispunjenih događajima za vojvodu i vojvotkinju od Sussexa. Princ Harry prošlu sedmicu posjetio svoju britansku domovinu, gdje je proslavio desetu godišnjicu sportskog događaja Invictus Games kojeg je i utemeljio. Ono što je dospjelo na naslovnice je da nije posjetio oca oboljelog od raka, kralja Charlesa (75), niti svog brata princa Williama (41). Nakon solo putovanja u London, Harry je s Meghan otputovao na tri dana u Nigeriju, gdje su promovirali Invictus Games i prisustvovali brojnim događanjima.