pokret naprijed

Mehmedovićev pokret se pojačao: Pristupili aktuelni zamjenici predsjedavajućeg u Općinskom vijeću Vogošća

Naprijed! BiH su pristupili Alija Gluhović i Nuško Suljević, potvrdio je ovaj politički pokret.

Treba istaknuti da su Gluhović i Suljević aktuelni zamjenici predsjedavajućeg u Općinskom vijeću Vogošća, dodaje se u saopćenju.

“Priključili smo se NAPRIJED jer smatramo da je to politička platform koja će najjasnije artikulirati potrebe i interese kako lokalnih zajednica tako i države Bosne i Hercegovine.

Naprijed se zalaže za transparentnost, odgovornost i napredak, te vjerujemo da će naš doprinos i angažman unutar Naprijed dodatno osnažiti ove vrijednosti. Vjerujemo da zajedno možemo donijeti pozitivne promjene i unaprijediti kvalitetu života u našoj zajednici.

Naš cilj je raditi na konkretnim rješenjima koja će donijeti boljitak svima, a u okviru Naprijed vidimo priliku za ostvarenje tih ciljeva kroz zajednički rad i saradnju. Izgradnja političke stabilnosti je primarni cilj, osnažiti politički dijalog sa potpunim uvažavanjem drugog i drugačijeg, na taj način postavljamo drugačije standarde i gradimo pozitivan politički narativ.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u ovom nastojanju, jer samo zajedno možemo graditi bolju zajednicu”, naveli su Gluhović i Suljević.

Dobrodošlicu novim članovima lično je poželio predsjednik Naprijed Šemsudin Mehmedović kao i potpredsjednik Vedad Silajdžić.