holivudska zvijezda

Meryl Streep nagrađena Palmom časti u Cannesu. Oduševila elegantnim outfitom


Meryl Streep nagrađena je priznanjem Palma časti za životno djelo na otvaranju Filmskog festivala u Cannesu. Na fotosessionu prije dodjele nagrada u Palais des Festivals oduševila je svojim smislom za stil.

Fotografije prikazuju 74-godišnjaka u elegantnom bijelom odijelu s hlačama. Uparila ju je s plavo-bijelom prugastom košuljom i srebrnim salonkama Jimmy Chooa. Lagani panama šešir širokog oboda upotpunio je ležeran izgled Francuske rivijere, zajedno sa srebrnim naušnicama i tamnim Prada sunčanim naočalama.

Meryl Streep zadnji put je bila na filmskom festivalu u Cannesu 1989. godine, kada je osvojila nagradu za najbolju glumicu za glavnu ulogu u filmu Krik u tami.

Povratak na Azurnu obalu nakon 35 godina Streep puno znači.

"Neizmjerno sam počašćena primiti vijest o ovoj prestižnoj nagradi. Osvajanje nagrade u Cannesu uvijek je bilo najveće postignuće u filmskoj umjetnosti za međunarodnu umjetničku zajednicu", rekla je u intervjuu za The Hollywood Reporter.

Osim Meryl Streep, događaju su prisustvovale i brojne druge holivudske zvijezde, uključujući Kevina Costnera (69), Anyu Taylor-Joy (28) i Georgea Lucasa. Kreator "Ratova zvijezda", koji danas slavi 80. rođendan, nagrađen je i Zlatnom palmom časti za životno djelo.