Politika

Mijatović odgovara na napade: Uzbuđenje je na vrhuncu, puca se iz svog oružja

Ne stišava se organizovana akcija od sinoć, uzbuđenje je na vrhuncu, puca se iz svog oružja, objavio je na svom profilu na Facebooku Vojin Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine i  federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta Vojin Mijatović dao je žestok intervju na FACE TV koji je izazvao brojne reakcije.

Mijatović: Dajte malo maštovitije

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić čak je poručio da je Mijatović "agent Srbije".

"Kako se usudio neki tamo Vojin da dira nekoga, otkud “vlahu” iz RS-a pravo da išta kaže i da dođe u Sarajevo", navodi Mijatović i u nastavku dodaje:

"Ređaju se likovi iz bajke sa samo jednom matricom ovo je napad na Bošnjake, on je uzp-snsd-ohr nametnuti zamjenik premijera i ministar, Dodikov čovek, agent Beograda….

Dajte malo maštovitije to, dajte malo pogledajte svoj izborni rezultat, dajte malo shvatite da je Bosna i Hercegovina država svih nas.

Dok se krijete iza lažnog patriotizma, SDP BiH samo u Banja Luci ima 2 poslanika u NSRS, a vi nemate ni poštansko sanduče, ja sam imam više glasove nego vaša stranka u celoj BiH, a na koncu bez puno nervoze pa tek smo počeli, biće dana i da razmenjujemo mišljenja i da građanima pokažemo, šta je ko i ko je ko.

Ponosan na glavni grad

Moram vas obavestiti 2023. je godina, ova država je zemlju svih naroda i gradana, a vi se morate naučiti živeti i sa Vojinom i sa Robertom jer da vam kažem nemojte se ljutiti, polako to u sebi shvatite, u ovoj zemlji žive i Srbi i Hrvati koji beskrajno vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, a Sarajevo je i naš glavni grad i ponosni smo na njega.

Nemojte se ljutiti kao Dodik, ja se borim da svi budemo Bosanci i Hercegovci na svakom pedlju BiH jer to je Bosna i Hercegovine, ni srpska, ni bošnjačka ni hrvatska, ali i srpska i bošnjačka i hrvatska.

Živeli momci, svu sreću vam želim idemo raditi neće se država napraviti od lažnog patriotizma", poručio je Mijatović.