saslušani u tužilaštvu

Objavljeni novi detalji o ubistvu brata Vojina Mijatovića: Šta su ispričala dvojica maloljetnih nasilnika

Beogradski mediji obavili su detalje saslušanja dvojice tinejdžera koja su pretukla Đorđa Mijatovića, brata federalnog ministra Vojina Mijatovića. Od posljedica batina, Mijatović je preminuo.

"Dječaka poznajemo odranije. Tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i krem-bananicu. Poslije izvjesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo htjeli da je vratimo. On je otrčao kući", rekli su tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u Odjeljenju za maloljetnike, dvojica tinejdžera, optužena za teško ubistvo, pišu Večernje novosti.

Oni su osumnjičeni da su 26. maja, nogama i rukama nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića (37). Zločin se dogodio u parkiću, u Ulici Dragice Končar, na Voždovcu, oko 17,30 sati.

"Dječakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu", ispričao je mlađi tinejdžer. "Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i tijelu".

Poslije batina, Mijatović je bio neko vrijeme svjestan, čak je hodao i pričao, ali mu je ubrzo postalo toliko loše, da je dobio epileptični napad. Prebačen je Urgentni centar, gdje je ponovo došlo do napada, a potom i infarkta. Ubrzo je preminuo. Obdukcija njegovog tijela pokazala je da je preminuo usljed teških povreda glave i naprsnuća lobanje.

"Prije tog događaja Mijatović nije bio bolestan, niti je ikad imao simptome epilepsije ili srčane probleme", navodi izvor Novosti iz istrage.

Brutalno premlaćivanje Mijatovića zabilježeno je i na kamerama, kao i bjekstvo dvojice tinejdžera poslije toga. Mlađi (15) je uhapšen sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Inače, mlađi osumnjičeni ima debeo dosje u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu, Odjeljenju za maloljetnike, zbog učestvovanja u tuči. Optužen je da je bio dio grupe koja je napala jednog doktora i njegova dva sina, krajem decembra prošle godine u istom dijelu Voždovca, gdje je pretučen Mijatović.

"Ni na kraj pameti mi nije bilo da je u životnoj opasnosti. Htio je da se umije, ali smo mu rekli da ako se umije i dođe policija, nema rezultata. Njegova supruga je pozvala policiju, a on joj je tada kazao da su imali baklju, ali da nije htjela da im se zapali", ispričala je žena koja je bila očevidac ovog tragičnog događaja.