na groblju Lešće

U Beogradu sahranjen brat ministra Vojina Mijatovića

Foto: Novosti

Na beogradskom groblju Lešće danas je sahranjen Đorđe Mijatović (37), brat potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, kojeg su u nedjelju brutalno, nasmrt, u naselju Voždovac, pretukla dvojica maloljetnika F. B. (16) i N. Z. (17).

Sahrani Mijatovića prisustvovali su osim najuže porodice, rodbine, prijatelja, kolega, komšija, i brojni zvaničnici, odnosno delegacije iz BiH i Srbije, javljaju novosti.rs.

Ulazu na groblje je bilo teško prići od velikog broja parkiranih vozila koja su zauzela kilometarske kolone, a parking, kao i sve postojeće kapije, bile su iz sigurnosnih razloga štitila je policija.

Dugačka kolona onih koji su došli da isprate Đorđa, skoro hiljadu ljudi, otegla se ispred kapele na Lešću. Tiho, u mimohodu, mnogi sa očima punim suza, a većina i dalje u nevjerici i šoku, ulazili su unutra kako bi Đorđevoj udovici i najbližoj porodici, izjavili saučešće.

Nakon opela, nepregledna kolona ljudi, sa mnoštvom cvijeća u rukama, krenula je put mjesta gdje je sahranjen tragično stradali Đorđe Mijatović.

Podsjetimo,

Podsjetimo, Đorđe Mijatović je podlegao povredama nakon što ga je prije dva dana napala grupa huligana u parku na Voždovcu u Beogradu. Prema dosad poznatim informacijama, Mijatović je pokušao da zaštiti maloljetnog sina kojem su napadači uzeli loptu i maltretirali ga. Nakon toga je napadnut, a obdukcija je pokazala da je zadobio šest udaraca u predjelu glave od kojih je jedan bio smrtonosan.