Politika

Milan Dunović opleo po Vulinu: Da Vam poručim nešto kao Srbin Srbinu, sa mnom ne možete podijeliti hljeb a ni BiH

Na izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandra Vulina reagirao je i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović.

Naime, on je kazao da Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije i nikada ne može biti država.

“On bilda svoj ego objašnjavajući gdje može ili ne može da proslavi slavu te podijeli hljeb. Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji. Zaista je zabrinjavajuće što s pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine. Spominjanje ‘Srpskog sveta’ nije ništa drugo nego priča o ‘Velikoj Srbiji’ te se postavlja pitanje da li je dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koje one mogu prouzrokovati”, kazao je Dunović.

PROČITAJTE  Čolpa: Na osnovu čega su Džaferović i Komšić donijeli stav o 'Otvorenom Balkanu' kad još nema analize?

Između ostalog on je kazao da omaložavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje “Velike Srbije” i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa.

“Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu – Sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru. Tužno je ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije”, naglasio je Dunović.Povezani postovi: