Region

Milanović o skupovima u Sarajevu: Bio sam naivan, ubrzo sam shvatio s kime imam posla

“Da bi Bosna i Hercegovina bila funcionalna država treba krenuti od osnova, od toga da se Hrvatima, kao jednom od tri konstitutivna naroda, pusti da koriste ono što im je namijenjeno Daytonom”, kazao je sinoć u intervjuu za HRT hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Milanović je kazao kako je ranije govorio na skupovima SDP-a u Sarajevu, ali je ubrzo “shvatio s kime ima posla”.

“Treba krenuti od osnova, od toga da se Hrvatima, kao jednom od tri konstitutivna naroda u BiH, pusti da koriste ono što im je namijenjeno Daytonom. Zašto u BiH prema Daytonskom sporazumu imamo tri člana Predsjedništva i to iz tri nacionalne grupe? Zašto da Bošnjaci biraju dva? Tu po meni prestaje svaka potreba za suvislom raspravom i time se razotkriva sve. Ja sam govorio na skupovima SDP-a u Sarajevu, imao sam u početku naivno povjerenje da neki ljudi imaju dobre namjere, ali shvatio sam s kime imam posla. To su jako zanimljive stvari”, zaključio je predsjednik Hrvatske.

PROČITAJTE  Narušavanje izgleda starogradske jezgre Sarajeva neće biti dozvoljeno: Ofarbao radnju u plavo, dobio prekršanu prijavu

Na pitanje novinara HRT-a da li se ponaša u skladu sa pozicijom koju obavlja, Milanović je odgovorio kako je samo Ivo Josipović “bio pristojan” i da je zbog toga bio izvrgnut izrugivanju.

“To kako bi se predsjednik trebao ponašati, ja ne znam ko propisuje te uzuse. Kad gledamo nekakvo laboratorijsko stanje jedino se Ivo Josipović ponašao prema nekim tim kriterijima i zbog toga bio izvrgavan ruglu jer je bio jako pristojan. Drugi nisu, ni Mesić, ni Tuđman pa ni moja prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović u nekim situacijama. Josipović je onako kako moja mama voli. Rugali su mu se zbog toga. Čovjek je nepravedno ismijavan”, kazao je Milanović za HRT.

PROČITAJTE  Samantha Power razotkrila Dodika: Drugačije je pričao na sastanku nego kasnije novinarimaPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare