Politika

Milanović sve više liči na Grunfa kojem je bolje ispasti budala nego iz vlaka

Teško je pobrojati sve političke budalaštine koje je u zadnjih nekoliko mjeseci izgovorio predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, no posljednja će sigurno ući u anale i mogla bi zakovati njegov politički kurs koji srlja ravno u ambis na kamaru ostalih bezveznjakovića.

Dok cijeli svijet u dahu prati brutalnu rusku invaziju na Ukrajinu i dok se stvara nova blokovska podjela svijeta – na civilizirani i barbarski, Milanović pokušava u cijeloj priči potpuno nerealno iskamčiti sitnošićarski interes za Dragana Čovića i HDZ BiH.

Naime, u trenutku kada tradicionalno neutralne i vojno beznačajne skandinavske države prave radikalni zaokret kako bi se zaštitile od Rusije i krvavog imperijalističkog pohoda Vladimira Putina, Milanović želi blokirati interes cijelog civiliziranog svijeta i isposlovati izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine tako što će blokirati ulazak Finske u NATO.

Tako Milanović želi iskoristiti glas Hrvatske unutar NATO-a kao polugu kojom će kao uvjet za rješavanje sigurnosti i sudbine Finske postaviti zamisao Čovića da HDZ po defaultu ima svog člana Predsjedništva BiH.

PROČITAJTE  Video / Ukrajinci napali rusku bazu s udaljenosti od 20 kilometara. Za sve su zaslužne nove američke haubice

Osim što time ide kontra cijelog svijeta i kompletnog NATO saveza predvođenog SAD, Milanović ponovo igra dupli pas sa ruskom vanjskom politikom koja pod a) žestoko reagira na bilo kakvu pomisao širenja NATO na Skandinaviju i pod b) podržava namjere i rješenja Čovića i HDZ-a za zatucano, retrogradno i etno-nacionalističko uređenje Bosne i Hercegovine.

Nije prvi put da Milanović igra korisnog idiota za Putina, pa je tako ranije smatrao da je Ukrajina korumpirana zemlja koja nema šta tražiti u NATO, okrivljivao je Zapad da provocira Rusiju, a kao šlag na tortu došla je upravo ova izjava kojom želi izmjene Izbornog zakona BiH lansirati u orbitu svjetskih problema značajnijih i od mogućeg raketiranja Helsinkija ruskim raketama.

PROČITAJTE  Komšić: Šačica odmetnutih predstavnika međunarodne zajednice sa HDZ-om radi na blokadi izbora

Očito opijen ruskom politikom kao votkom, Milanović se sad pretvara u Grunfa iz poznatog stripa Aland Fort, po kojem je bolje ispasti budala nego iz vlaka.

Sama zamisao da će ga iole ozbiljni donosioci odluka važnih za svijet pratiti i naći razmijevanja za ideju da nijedan Hrvat, koji ne dobije legitimaciju Dragana Čovića, ustvari nije Hrvat, i to u trenutku kada notorni lažljivac Sergej Lavrov prijeti svijetu trećim svjetskim ratom graniči sa zdravim razumom.

Milanović će ovakvom postavkom stvari otrgnuti lažni europski paravan hrvatske politike koju predvodi i ogoliti ono što očigledno – da je obična politička lutka na uzdama Putina koji ima samo jedan cilj – destrukciju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare