ko radi sa strancima

Miličević pisao Stevandiću: Sastanak samo alibi – Da li vas je sramota?

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević uputio je pismo predsjedniku NSRS Nenadu Stevandiću u kojem ga je obavijestio da SDS neće učestvovati na sastanka koji je zakazan za sutra, o temi – konsultacije o Izbornom zakonu RS i dogovor o nastupu na ovogodišnjim izborima.

On je detaljno obrazložio razloge zašto je SDS odbio poziv za sastanak:

"Prvi razlog je to što vladajuća većina nikada nije ispoštovala zaključke Narodne skupštine koje smo često i zajedno donosili, a koji se odnose na zaštitu interesa RS u institucijama BiH. Nikada niste prihvatili naš zahtjev da raspravljamo o Informaciji o kršenju zaključaka Narodne skupštine koji su od suštinske važnosti za vitalne nacionalne interese RS i srpskog naroda. Sve što smo zajedno dogovarali u Banjoj Luci, prekršili ste u Sarajevu. Tim ste uništili povjerenje u institucije, ali i smisao bilo kakvih razgovora na relaciji vlast – opozicija.

Drugo, vjerujem da vam je poznato da je ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić donio instrukciju o privremenom finansiranju institucija BiH u drugom kvartalu i njom odobrio Centralnoj izbornoj komisiji sredstva za provođenje lokalnih izbora, u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucije BiH koje je nametnuo Christian Schmidt. Podsjećam vas i da je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila 10. maja da će se SNSD prijaviti na izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija. Dakle, vi ste odluku već donijeli i po ko zna koji put odustali od onog što ste usvojili u Skupštini, a sazivanje sastanka vam je samo traženje alibija. Mi vam ne trebamo da javnosti saopštite da idete na izbore koje je raspisao CIK. Sami ste odlučili, sami i saopštite", napisao je, između ostalog, Miličević.

Na kraju pisma, predsjednik SDS-a se osvrnuo na Stevandićevu izjavu kako je "nedolazak na sastanak dokaz saradnje sa strancima":

"Da li vas je makar malo sramota da to kažete SDS-u koji se našao na do sada najjačem udaru stranaca i vaših 'patriotskih stranaka' iz vlasti zbog kojih ste SDS-u ukinuli račun da biste nas spriječili da učestvujemo na izborima , što vam neće uspjeti", javlja BNTV.