Vijesti

Minira li SDA sjednicu Skupštine KS radi odugovlačenja smjene Vlade?

Nakon što je predato 18 potpisa zastupnika u Skupštini KS koji žele izglasati nepovjerenje trenutnoj vlasti koju vodi SDA, zajedno sa SBB-om i DF-om, očekuje se i datum održavanja sjednice na kojoj će doći do smjene.

Međutim, bar prema Damiru Nikšiću, jednom od zastupnika, SDA trenutno radi na odugovlačenju i miniranju te sjednice

“Čudno je da je gospođa Pilav (Aida, op.a.) koja vodi Krizni štab, a koja je i sama pozitivna i trenutno na bolovanju, Čeliku (Mirza, predsjedavajući Skupštine KS, op.a.) potpisala naredbu kojom se Skupština izuzima iz mjera na deset dana u periodu kada bi trebala biti sjednica u Domu mladih.

O čemu se radi – niko ne zna, a postoji velika mogućnost da neki zastupnici budu u samoizolaciji, neki su trenutno pozitivni, možda neće biti kvoruma, a važne tačke su na dnevnom redu (između ostalog i utvrđivanje datuma sjednice na kojoj bi izglasali nepovjerenje trenutnoj vladi)”, kaže Nikšić.

On se dalje pita zaašto to SDA radi?

“Javili su se i koleginica Kerla (Bibija) i kolega Marić (Zvonko) ispred klubova DF i SBB, i oni su za online sjednicu. Samo Čelik, koji bi trebao biti prvi među jednakima, nastavlja da se ponaša kao direktor privatne firme. Da li je opet na sceni SDA samovlašće? Bit će da računaju na samoizolaciju nekih od zastupnika opozicije pa namještaju situaciju kako im odgovara, a to je da onemoguće glasanje ovim zastupnicima na sjednici u Domu mladih tako da neće biti većine za smjenu vlade. Prljavi trikovi. Opet profitiraju na koroni. A šta bi hronični profiteri drugo i znali? Znači građani i vlasnici će plaćati kazne (500-1500 km za nenošenje maske NA OTVORENOM), djeca ne mogu u školu, a političari su jedini izuzeti iz svega toga?! Kakav primjer”, naveo je Nikšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare