značajna podrška

Ministarstvo zdravstva Kaktona Sarajevo objavilo poziv za dodjelu 37 neuromodulacijskih odijela

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za dodjelu neuromodulacijskih odijela - Exopulse Mollii Suit, osobama oboljelim od multiple skleroze i cerebralne paralize.

Već drugu godinu, Ministarstvo tom inicijativom pruža podršku osobama s tim zdravstvenim stanjima. U 2022. godini dodijeljeno je 15 odijela za djecu koja boluju od tih bolesti u Kantonu Sarajevo.

Ove godine, dobna granica je proširena, ali i broj odijela koja se dodjeljuju po ovom Javnom pozivu. Ministarstvo zdravstva dodjeljuje ukupno 37 neuromodulacijskih odijela koja će biti prilagođena potrebama pojedinaca oboljelih od multiple skleroze i cerebralne paralize.

Ova odijela imaju prilagodljive komande, povećavaju mobilnost i samostalnost osoba koje boluju od cerebralne paralize i multiple skleroze, te se elektromišićnom stimulacijom smanjuje bol i poboljšava kvalitet života oboljelih.

Na službenoj web stranici Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo - www.mz.ks.gov.ba, mogu se pronaći svi detalji o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu na ovaj Javni poziv.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objave Javnog poziva. Ministarstvo zdravstva KS poziva sve zainteresirane da iskoriste ovu priliku i prijave se za dodjelu neuromodulacijskih odijela.

"Ova inicijativa je samo jedan od koraka koje Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo poduzima kako bi unaprijedilo zdravstvenu zaštitu i podršku osobama sa ovim oboljenjima u Kantonu Sarajevo. Nastavit ćemo raditi na poboljšanju kvaliteta života naših građana", poručuju iz tog ministarstva.