brojne teme

Ministrica Bošnjak održala sastanak s ministrima iz RS: Kako unaprijediti obrazovni sistem

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak održala je sastanke sa ministrom za naučno-tehnologijski razvoj i visoko obrazovanje RS Željkom Budimirom i ministricom za prosvjetu i kulturu Željkom Stojičić te razgovarala o ključnim pitanjima i izazovima u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

Ministrica Bošnjak istakla je važnost međusobne saradnje i koordinacije između različitih razina nadležnih vlasti u Bosni i Hercegovini.

"Obrazovanje je temelj svake uspješne zajednice. Kroz zajednički rad možemo unaprijediti obrazovni sistem i pružiti bolje uvjete za učenje i razvoj", naglasila je Bošnjak.

Na sastanku je razgovarano o brojnim temama, uključujući unapređenje nastavnih planova i programa, usklađivanje legislative sa evropskim standardima, modernizaciju škola, kao i uvođenje novih tehnologija u obrazovni proces. Poseban naglasak stavljen je na potrebu za kontinuiranim stručnim usavršavanjem nastavnog kadra, da bi se osigurala visoka kvaliteta obrazovanja.

"Ministri su se suglasili da je obrazovanje prioritet koji zahtijeva kontinuiran rad i ulaganje te su izrazili optimizam u pogledu buduće suradnje i zajedničkih projekata", saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.