biznismen iz Srbije

Miroslav Mišković nudi još milion KM da u potpunosti preuzme sarajevsku kompaniju

Kompanija Delta Real Estate Beograd, u vlasništvu srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića, objavila je zvaničnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica sarajevske firme Standard Nekretnine.

Ponuda dolazi nakon što je Delta nedavno povećanjem kapitala za deset miliona KM došla do udjela od nešto preko 95 posto dionica Standard Nekretnina.

Samim tim, ona je došla u poziciju da „istisne“ preostale dioničare ako oni ne pristanu da prodaju svoj udio.

Ponuda za preuzimanje odnosi se na 42.126 dionica koje čine 4,9661 posto udjela u sarajevskoj firmi, piše BiznisInfo.ba.

Na ovom mjestu, kako smo ranije pisali, planirana je gradnja projekta Delta Planet Sarajevo koji će biti za sada jedina “Delta Planet šoping promenada” koja će u svom kompleksu obuhvatiti šoping-mol i stambeni prostor.

Projekt će, prema planovima, zauzimati ukupnu površinu od 118.000 metara kvadratnih a osigurat će prostor za čak 120 lokala (poslovnih prostora) svjetski poznatih brendova. Tu će se nalazi i više od 1.200 parking mjesta.

Firma Standard Nekretnine nastala je 2011. kada je podijeljena kompanija Standard, koju je Mišković kupio 2008. Standard je tada podijeljen na Standard Furniture Factory i Standard Nekretnine.

Standard Furniture Factory je preuzeo posao sa proizvodnjom namještaja i ta firma je otišla drugim vlasnicima. S druge strane, Mišković je zadržao firmu Standard Nekretnine u čije vlasništvo su prešle samo nekretnine.