Sport

Model Victoria's Secreta je olimpijska prvakinja: Slike od kojih zastaje dah

Eileen Gu osvojila je zlatnu medalju na nedavnim Zimskim olimpijskim igrama, pobjedivši u slobodnom skijanju u disciplini Big Air.

Eileen je, inače model Victoria's Secreta, rođena je u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je odlučila promijeniti reprezentaciju i nastupati za Kinu.

"Odlučila sam se natjecati za Kinu na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama 2022. Ovo je bila nevjerojatno teška odluka za mene. Izuzetno sam zahvalna američkom i kineskom skijaškom savezu što imaju viziju i vjeru u mene da ostvarim svoje snove. Ponosna sam na svoje nasljeđe, a podjednako sam ponosna i na svoj američki odgoj. Prilika da pomognem i inspiriram milijune mladih ljudi gdje je moja majka rođena, prilika je koja se pruža jednom u životu s ciljem promocije sporta koji volim.

Nadam se da ću kroz skijanje ujediniti ljude, promovirati zajedničko razumijevanje, stvarati komunikaciju i sklapati prijateljstva među narodima. Ako uspijem inspirirati jednu mladu djevojku da prekine granicu, moje želje će se ostvariti", napisala je na Instagramu 2019. godine, prenosi Net,hr.

A iako joj je tek 18 godina, već je osigurala podršku brojnih moćnih sponzora poput Louisa Vuittona, Tiffany& Co, Guccija i Fendija te se vjeruje da je od sponzorskih ugovora pospremila 12 miliona funti. Osim što brutalno zarađuje jako je popularna i na društvenim mrežama.

Samo na Instagramu ima gotovo 600.000 pratitelja.

Sada se pojavila na Met Gala večer, gdje se okupljaju najveće face iz svijeta showbusinessa. Prekrasna Eileen uspjela je zasjeniti mnoge ljepotice na crvenom tepihu.