u ulozi detektiva

Morate vidjeti novi izgled Daniela Craiga za povratničku ulogu u Knives Out: Neprepoznatljiv je

Daniel Craig ponovno ulazi u kožu slavnog detektiva Benoita Blanca za treći dio franšize Knives Out.

56-godišnji engleski glumac glumit će neobičnog i pronicljivog privatnog detektiva u nadolazećem filmu Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery, koji je režirao i napisao Rian Johnson.

I službeno je krenula produkcija ovog Netflixovog filma, a Rian (50) je tu vijest obilježio tvitom s prvog dana snimanja s Benoitom Blancom.

Na crno-bijeloj slici sa seta, koju je podijelio reditelj, Craig je u odijelu i izgleda potpuno drugačije nego uobičajeno, s dužom kosom koja mu je padala na potiljak.

"Aaaaa i krećemo! Danas je prvi dan snimanja sljedeće misterije Benoita Blanca 'Wake Up Dead Man' — vidimo se s druge strane", napisao je na X-u, odmah potaknuvši nestrpljenje za trećim nastavkom filma.

Franšiza je započela s naslovnim Knives Out 2019., u kojem glumi Daniel s Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Chrisom Evansom, Christopherom Plummerom i Anom de Armas u njezinoj glavnoj ulozi. Dobio je pohvale kritičara i proglašen je jednim od najboljih filmova godine.

Drugi film, Glass Onion: A Knives Out Mystery, objavljen je 2022. i u njemu je zvijezda Jamesa Bonda uz novi ansambl koji uključuje Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Davea Bautistu, Kate Hudson, Madelyn Cline i Edwarda Nortona.

Glumačka postava za treći film najavljivana je povremeno tokom prošlog mjeseca, a u njoj su i Josh O'Connor, Cailee Spaeny, Andrew Scott, Kerry Washington, Mila Kunis, Glenn Close i drugi. Prikazivanje je zakazano je za 2025. godinu.

Filmovi Knives Out također su postali poznati po velikim glumačkim ansamblima koji su se mijenjali. U njima su imen a sa A-liste (Jamie Lee, Kate, Glenn) popularna lica (Ana, Madelyn, Cailee). A u razgovoru s Tudumom, reditelj je rekao da se njegov proces odabira glumaca uvijek temeljio na ličnom ukusu.

U ulozi Jamesa Bonda

"Imali smo veliku sreću sa svakim od ovih filmova što smo okupili neke od mojih omiljenih glumaca na planeti, a to je apsolutno slučaj ovdje", objašnjava. "Oni su također svi dragi ljudi koji se slažu, što je kao večernja zabava. Kad snimate ovakav film s ansamblom, mislim da je to ključno."

U intervjuu za W Magazine, Daniel Craig je govorio o odbacivanju vlastitog engleskog naglaska zbog Benoitovog južnjačkog otezanja, rekavši: "Počeo sam s Tennesseejem Williamsom. Imao je pomalo kicoški pristup govoru."

"A onda je to spojio s historičarem Shelbyjem Footeom, koji ima autoritativan ton u svom glasu. Benoit ima određenu upotrebu riječi koja odražava oba ta čovjeka - otmjeno, ali još uvijek prizemno."