stvorio bogatstvo

Muzički mogul se povlači. Vodio je Justina Biebera i Arianu Grande, svađao sa Taylor Swift

Muzički mogul Scooter Braun povlači se s mjesta menadžera nakon 23 godine, rekavši da se želi fokusirati na druge "superzvijezde" - svoju djecu.

U podužoj izjavi na Instagramu, Braun - koji je poznat po tome što je bio menadžer nekih od najvećih zvijezda 21. stoljeća - rekao je da je razmišljao o ostavci nekoliko godina, ali tek prošlog ljeta to je počelo "padati u oči" kao stvarnost.

Ovaj 42-godišnjak je rekao da se odlučio povući nakon što mu je "jedan od mojih najvećih klijenata i prijatelja rekao da želi raširiti svoja krila i krenuti u novom smjeru".

Nije precizirao o kome je riječ. Prošle je godine objavljeno da su se brojni Braunovi klijenti visokog profila, uključujući Justin Bieber i Ariana Grande, razišli s njim.

"Ukupno 23 godine. Toliko sam dugo muzički menadžer.

Prije 23 godine 19-godišnji klinac počeo je voditi umjetnika po imenu Cato u Atlanti, i moje je putovanje počelo. "Putem sam doživio toliko iskustava o kojima nisam mogao ni sanjati.

Međutim, kako su moja djeca odrastala, a moj lični život doživio neke udarce, došao sam do spoznaje da su moja djeca tri superzvijezde koje nisam želio izgubiti", poručio je Braun.

Braunovi poslovni potezi doveli su ga do višemilionskog bogatstva i zastupao je nekoliko velikih imena, uključujući Grande, Demi Lovato i The Kid Laroi.

Njegov se menadžment našao pod lupom 2019. kada se upleo u svađu s Taylor Swift nakon što je kupovinom njene bivše izdavačke kuće preuzeo i snimke njenih prvih šest albuma.

Iako je kompanija nakon toga ponovo promijenila vlasnika nakon dogovora s investicijskom firmom Shamrock Capital, Swift je nastavila s pokušajima povratka vlasništva nad muzikom stvarajući nove verzije pjesama - nazvane "Taylor's Versions".