Nastavak saradnje

Načelnik Muzur ugostio bivšeg Zmaja, Ibričić i Jelešković mu uručili dres Sarajeva

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur danas je ugostio sportskog direktora Fudbalskog kluba Sarajevo Senijada Ibričića i člana stručnog štaba Bordo tima profesora Eldina Jeleškovića.

Ugodan sastanak s bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine kao i nekadašnjim članom stručnog štaba Zmajeva protekao je u ugodnoj atmosferi, a teme sastanka bile su isključivo vezane za sport.

"Za Općinu Ilidža, kao lokalnu zajednicu koja je opredijeljena da razvija sport i sportsku infrastrukturu, jako je važan podatak da FK Sarajevo već dugi niz godina posjeduje svoj trening-kamp upravo na teritoriji naše općine", rekao je načelnik Muzur.

Muzur i Ibričić

Ilidža je kroz historiju izrodila velika imena bh. sporta, a broj fudbalera koji su "zanat ispekli" na Ilidži a kasnije obukli bordo dres nije mali, što znaju i u klubu s Koševa.

U prijatnom razgovoru načelnik Muzur i nekadašnji fudbaler Zagreba, Hajduka, moskovske Lokomotive, Kasimpaše, Domžala i još nekoliko klubova razmijenili su i neke zanimljive zamisli i ideje od kojih bi koristi u budućnosti mogla imati lokalna zajednica ali i FK Sarajevo.

"Općina Ilidža nastoji biti prepoznata kao sportska sredina. Prepoznale su to sve nacionalne selekcije, a činjenica da se naša najbolja selekcija nakon odlaska iz Hrasnice, vjerujem privremeno, i dalje trenira i okuplja se na Ilidži svakako nam imponuje", naglasio je načelnik Muzur.

Na kraju sastanka bivši veznjak koji je za Zmajeve upisao 44 nastupa i bio dio tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine načelniku je uručio dres Sarajeva s brojem 14.